Monday, January 5, 2009

Slidžių laikikliai ar bagažo dėžė?

Važiuojam slidinėti. Kas geriau, slidžių laikikliai ar bagažo dėžė?



Deja pirštu parodyti į kurį vieną gabenimo būdą neišeina. Tiek vienas tiek kitas variantas turi savybių, patrauklių konkrečiam keliautojui.

Taigi laikikliai.

Nepaisant jų paprastumo, kaina kartais gali siekti pusę pigios dėžės kainos. Nors daugumos neperkops trijų šimtų litų, ką, manau, galima įvardinti kaip pagrindinį pliusą. Kitas teigiamas bruožas – erdvė reikalinga sandėliavimui, kai laikikliai nenaudojami. Vietos jie užima mažiau už patį slidinėjimo inventorių ir jei jūs nespėjot įsirengti garažo - tai neblogas sprendimas.

Minusai. Manau pagrindinis laikiklių trūkumas yra tai, kad paprastai nepigios slidės ar snieglentės yra gabenamos atvirai. Prisiminkite kaip atrodo automobilis jeigu nepasiseka aplenkti sunkvežimio apsnigtame ir pribarstytame druskų kelyje. O jei tas kelias Lenkijos gilumoje.. Tikėtina, kad nukeliavus iki snieguotų alpių, slidės ar snieglentės jau neatrodys kaip tos, kuriomis puikavotės ant Liepkalnio.

Kitas minusas, susidėjus inventorių į laikiklius, batai vis tiek keliauja į bagažine, taigi erdvė bagažinėje mažėja..

Stogo bagažinės.

Pradėkime nuo kitos pusės, t.y, minusų. Pirmas, be abejo, kaina. Ji svyruoja nuo 600 iki 3600 litų, kuriuos kartais sunku suvokti, bet tai atskira tema, atskiram straipsniui. Antras minusas: įsigijus dėžę, garažą įsirengti teks, nes padori dėžė slidėm vežti tamsiam kambary netilps. O jei tilps, gali greit tekti aiškinti antrai pusei, kodėl būtent dėžė užima visą patalpą :)

Privalumai? Pagrindiniai yra keli: pirma, inventorius saugiai guli viduje, apsaugotas nuo nevalyvo sunkvežimio Lenkijos kelyje, bei kelia mažesnę pagundą kam nors pabandyti krovinį nukelti nuo stogo - akys nemato, širdis neskauda.. Antra, bagažinėje susidėsite daiktus, kurie nereikalingi „po ranka“, nes paprastai bagažinės, tinkančios slidžiu gabenimui, pakankamai talpios batų ir kitų daiktų talpinimui. Ir trečia, dėžė pravers ir vasarą važiuojant prie ežero ar keliaujant.

No comments:

Post a Comment