Tuesday, November 17, 2015

Skirtingų gamintojų gaminių suderinamumas.

Periodiškai sulaukiame prašymų patarti, ar įmanoma bus sumonuoti skirtingų gamintojų įrangą, pvz Thule skersinius ir Montblanc dviračių laikiklius arba Hapro bagažinę.
Atsakymas yra taip, skirtingų gamintojų įranga dera, dažniausiai. Problemos gali kilti jeigu bandysite dėti pvz bagažinę su seno modelio tvirtinimais ant naujų Thule aerodinaminių skersinių. Tvirtinimai gali tiesiog neapimti lazdos. Bet jeigu visa įranga su šiuolaikiškais tvirtinimais, paprastai viskas OK.

Vieną derinį visgi norėtume išskirti, nes jį sudaro du populiarūs pasirinkimai. T.y. Thule skersiniai su Wingbar lazdomis ir Montblanc Barracuda arba Discovery laikikliai. Problema dažniausiai kyla laikiklio galinės plokštelės tvirtinime, ji yra su aukštais kantais ir nelygiai atsigula ant Wingbar tipo lazdų. Taip yra todėl, kad Wingbar skersinių tvirtinimo bėgelis yra ne centre. Kai kam tai neatrodo problema, kai kam tai kliūna. Vizualiai tai atrodo taip. Nuotrauka daryta ne ant automobilio, nes lauke lyja, bet apie ką kalba gal bus aiškiau.






2 comments:

  1. Gumikę pakišt reiktų, kad nebraižytų WingBar'o, jei tai skaudina širdelę :) Šaip pastebėjimas geras!

    ReplyDelete
  2. Ačiū už komentarą.

    Guma neišsprendžia geometrijos klausimo, braižymas šiuo atveju tik dalis problemos. Barracudos plokštelė tik viena puse remiasi į skersinį, plokštelės kraštai su paaukštinimais ir todėl atsiranda jos sukimas.

    ReplyDelete